Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Копринена калъфка

Копринена калъфка

Защо да изберете калъфка за възглавница от 100% коприна за вашето спално бельо?

ПРЕДИМСТВА:

  • Намалява появата на фини линии и бръчки
  • Естествено хипоалергенна
  • Оставя кожата на лицето хидратирана
  • Намалява накъсването, заплитането и загуба на косата
  • Препоръчва се от дерматолози
  • Изключително мека, фина и деликатна материя

Копринената калъфка е наричана ТАЙНАТА НА КРАСИВАТА И СИЯЙНА КОЖА И КОСА

Повърхността на коприната е деликатна и мека. При спане на копринена калъфка, кожата на лицето не изпитва това силно триене, което се получава при спане на памучна калъфка. Когато се събудите сутрин на лицето ви няма да има намачкани линии от следите от сън. Огромно предимство на съня с копринена калъфка е, че значително се намалява появата на фини линии и бръчки в бъдеще.

Препоръчва се от дерматолози:

Значително подобрява кожата на лицето при хора страдащи от акне, алергии или чувствителна кожа .Фината текстура на коприната, както и фактът, че е естествено хипоалергенна - не задържа прах и акари, я прави изключително благоприятна при тези състояния на кожата.

Естествената коприна не издърпва влагата, както за сравнение е случая при памука. С това си свойство, калъфката от коприна оставя една прекрасна, хидратирана и сияйна кожа на сутринта. 

По-здрава и блестяща коса:

Когато спим върху копринена калъфка, която има нежна и гладка повърхност триенето се намалява и косата остава здрава, намалява се накъсването и загубата на коса. Памучната калъфка е по-твърда и триенето при нея е по-голямо, в сравнение с коприната, където косата буквално се плъзга.

Защо коприната е по-скъпа?

Считана за лукс, копринената тъкан е много по-скъпа от другите, тъй като производството има ограничени възможности и висока цена. Производството на копринен плат е бавно. Изисква различни производствени процеси и обработка. Ето защо цените на коприната са високи.

 

Мистичната история на коприната

Съществуват множество легенди за появата на коприната. Една от най-популярните сред тях е за младо момиче на име Луо Цзу, което притежавало чудна хубост. Тя била дъщеря на виден вожд от племето, намиращо се в провинция Съчуан, югозападен Китай.
Един ден, младата Луо Цзу отишла да събира ягоди заедно със свои приятели в далечни планини. След известно време, на пътя им изникнала гора с черничеви дървета. Вървейки сред черниците Луо Цзу видяла, че едно от дърветата било покрито с множество бели гъсеници. Дървото сякаш било живо. Дребните гъсеници пълзяли бавно по него, други ядели зелените му листа, или спели в малки сребърни пашкулчета, полюшвани от вятъра. Луо Цзу забелязала, че от някои от тях се стелели сребърни нишки.

 

Зачудила се Луо Цзу каква ще да е тази магическа нишка коприна. Тя скрила от приятелите си видяното и не след дълго отново се завърнала в черничевите гори. Всеки път младото момиче седяло с часове пред някоя черница и наблюдавало с възхищение танца на белите гъсенички. Те неуморно оформяли своите сребърни пашкулчета, проблясващи на фона на слънчевите лъчи.

 

Не след дълго, с огромна изненада, тя забелязала, че една от черниците била окичена с безброй бели топчета. От цялото дърво висели тези причудливи пашкулчета. Луо Цзу взела няколко от тях и бързо ги занесла у дома.


Дълго време момичето разглеждала вълшебното топче, докато не забелязала малка бяла нишка. Опитала се да я разплете и с изненада забелязала колко здраво е това нежно влакно. Изтеглила внимателно нишката и плавно разплела магичното пашкулче.


От полученото влакно девойката изплела ефирен плат. Когато го показала на своето племе всички онемели в захлас. Колко разкошен и ефирен бил този плат. Приятелите й поздравили Луо Цзу за положения труд и за нейна голяма радост нарекли плата „Чжан“, което означавало „коприна“, а малките гъсенички – Сан – буба.

 

Мълвата за магичната красота на плата бързо се разчула. Първият император в китайската история – Хуан Ди – пожелал да види с очите си тази неземна красота. Скоро той посетил провинция Съчуан, където бил пленен не само от нежността на ефирния плат, но и от расотата на дъщерята на племенния вожд. Луо Цзу подарила плата на императора, а той от своя страна поискал ръката й.

 

Така Луо Цзу се омъжила за китайксия император и по негова заповед били насадени хиляди черници. Тя започнала да развъжда тези дребни бели гъсенички, отглеждала ги сред черниците и развила технологията на бубарството, която се използва и до днес.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари